ДЕНТАЛНО ЛЕЧЕНИЕ ПОД ОБЩА АНИСТЕЗИЯ

Зъболечение БЕЗ болка!

Според статистиката 30% от възрастните пациенти изпитват тревожност при посещение при зъболекар. Ако изпитвате страх поради неприятни спомени от предишно лечение, ако имате изразено гадене или рефлекс за повръщане, ако не сте доволни от усмивката си, но се страхувате да отидете при стоматолог, ако не посещавате дентален кабинет докато болката не стане непоносима, ако времето ви е ограничено и вашите стоматологични проблеми трябва да се решат за кратък период от време, то Вие сте идеалният пациент за седация или лечение под обща анестезия. Денталното лечение с „пълна упойка” понякога е единствената възможност за пациенти с аутизъм, ДЦП, умствено изоставане, вродени заболявания и синдроми.

Седация и обща анестезия

В Света Аполония предлагаме различни варианти за решение на тези проблеми:

1. Премедикация – чрез комбинация от правилно подбрани медикаменти, приложени през устата или по друг начин в голяма степен могат да се повлияят Вашата тревожност и непреодолимо гадене.

2. Повърхностна седация с Азотен оксид („Райски газ”):
Приложението на Азотен оксид в комбинация с кислород е широко използван от зъболекарите по света метод. Той има следните предимства:

  • действа бързо, премахва тревожността и намалява болката;
  • нежен, нетоксичен и напълно се елиминира от организма;
  • има кратко време за възстановяване от седацията – 3-5 мин. след прилагане на 100% кислород;
  • минимални странични ефекти.

3. Седация с интравенозно инжектиране на лекарствени средства:
Дава възможност за изпълнението на голям брой стоматологични дейности наведнъж;

  • пациентите не изпитват тревожност и болка;
  • изглеждат заспали, но сътрудничат на лекаря;
  • не възприемат звуци и миризми;
  • дълбочината на седацията може да бъде променяна според конкретните нужди на пациента и процедурата.

4. Дълбока седация с контрол на дихателните пътища – по-лека разновидност на т. нар. пълна упойка, съответстваща на спецификата на денталната практика. Прилага се, когато пациентът или процедурата не са подходящи за по-повърхностни методи.

Анестезиологът ни е професионалист с голям опит във всички области на анестезиологията и специални интереси в областта на денталната анестезиология, както за работа с възрастни, така и с деца, включително с пациенти със специфични здравни потребности.